Vijf inspirerende e-mail strategieën

Juliette den Hartog E-mail & automation specialist
18 december 2023 1 min leestijd
Laatst geüpdate: 25 juli, 2024

Zeg je e-mail, dan denken veel mensen vaak maar aan één ding: nieuwsbrieven. Maar er zijn zoveel meer manieren om klanten te informeren, inspireren en te amuseren. We hebben hieronder vijf voorbeelden neergezet van inspirerende e-mail strategieën van gigantisch succesvolle bedrijven uit verschillende branches.

E-mail in de reisbranche

Airbnb | Persoonlijke aanbevelingen

Airbnb staat bekend om zijn gepersonaliseerde benadering van e-mailmarketing. Ze sturen aanbevelingen voor accommodaties op basis van de bestemmingen die de ontvangers eerder hebben opgezocht of geboekt. Deze aanbevelingen zijn niet alleen relevant, maar moedigen ook herhaal boekingen aan.

E-mail voor voedsel- en drank merken

Starbucks | Beloningen en aanbiedingen

Starbucks maakt gebruik van e-mailmarketing om zijn loyaliteitsprogramma te promoten en beloningen aan te bieden aan zijn klanten. Door exclusieve aanbiedingen en kortingen te verstrekken via e-mail, stimuleert Starbucks herhaalbezoeken en vergroot het de betrokkenheid van klanten. Binnen deze branche kan je natuurlijk ook denken aan het delen van nieuwe producten en lekkere recepten.

 

E-mail in de beautybranche

Sephora | Productlanceringen en tutorials

Sephora gebruikt e-mailmarketing niet alleen om nieuwe producten te promoten, maar ook om educatieve content te delen, zoals make-up tutorials en skincare tips. Deze waardevolle content versterkt de relatie met klanten en vergroot hun vertrouwen in het merk.

E-mail voor outdoorwinkels

Bever | Community betrokkenheid

Het outdoormerk Bever creëert een gevoel van gemeenschap door e-mails te sturen met uitnodigingen voor lokale evenementen, outdoor activiteiten en workshops. Deze campagnes stimuleren niet alleen betrokkenheid bij het merk, maar versterken ook de band tussen klanten en het outdoor leven.

E-mail voor vervoersbedrijven

Uber | Lokale evenementen en locaties

Uber maakt gebruik van geolocatiegegevens om gepersonaliseerde e-mails te sturen met relevante aanbiedingen en promoties voor lokale evenementen, restaurants of attracties. Door zich te richten op de specifieke interesses en behoeften van hun klanten in verschillende regio’s, vergroot Uber de effectiviteit van hun e-mailmarketing campagnes.

Gerichte e-mailcampagnes op het juiste moment

Met e-mail automation bespaar je tijd en verhoog je omzet door gerichte e-mailcampagnes op het juiste moment. Of het nu gaat om leadgeneratie of e-commerce. Elke flow is afgestemd op de klantstatus en wordt continu geoptimaliseerd voor de beste resultaten. Wil je ook profiteren van de voordelen van automation en je e-mailmarketing strategie verbeteren? Neem contact op met onze e-mail marketeer voor een vrijblijvende consultatie en ontdek de mogelijkheden!

E-mailmarketing uitbesteden bij NeoSEM

Juliette den Hartog

Hi, ik ben Juliette. De e-mailmarketeer bij NeoSEM. E-mailmarketing en social advertising zijn mijn specialismen. Ik heb veel ervaring met
Meer over Juliette

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!