Klanten beoordelen ons met een 5/5

TikTok SEO: Hoe je zichtbaar wordt in de zoekresultaten van TikTok

Dewi van Dijkhuizen SEO-specialist
7 oktober 2024 1 min leestijd
Laatst geüpdate: 7 oktober, 2024

Wil je dat jouw TikTok-video’s beter gevonden worden? Het toepassen van zoekmachine optimalisatie (SEO) op TikTok kan je helpen om jouw content te laten opvallen en meer views te krijgen. Hier zijn een paar handige tips om je vindbaarheid op TikTok te verbeteren.

1. Begrijp hoe TikTok’s algoritme werkt

Net als andere sociale media platforms gebruikt TikTok een algoritme om te bepalen welke video’s getoond worden. TikTok kijkt hierbij naar interacties zoals likes, reacties, en de tijd die mensen besteden aan jouw video’s. Door regelmatig te posten en interacties te stimuleren, verhoog je je zichtbaarheid. 

2. Doe zoekwoordonderzoek

Net zoals bij Google SEO is een zoekwoordonderzoek ook belangrijk voor TikTok. Zoek naar relevante termen en hashtags die jouw doelgroep gebruikt. Je kunt hiervoor hulpmiddelen zoals Google Keyword Planner gebruiken, maar je kunt ook direct in TikTok zoeken om te zien welke termen automatisch worden aangevuld. Begin met een basiswoord en kijk wat er verschijnt als je verschillende letters toevoegt. Dit helpt je een lijst te maken van gerelateerde zoektermen.

3. Gebruik zoekwoorden in je content

Zodra je je belangrijkste zoekwoorden hebt gevonden, is het tijd om ze strategisch in je content te verwerken. Dit betekent dat je ze niet alleen in je videobeschrijvingen en hashtags moet plaatsen, maar ook in de titels en zelfs in de gesproken tekst in je video’s. Het TikTok-algoritme herkent namelijk ook de woorden die in de video worden uitgesproken!

4. Optimaliseer je profiel

Denk eraan om ook zoekwoorden toe te voegen aan je profielbeschrijving. Dit helpt je profiel beter vindbaar te maken in TikTok-zoekresultaten en maakt het duidelijker voor potentiële volgers wat voor soort content je maakt.

5. Monitor je resultaten

Zodra je deze technieken hebt toegepast, is het belangrijk om je voortgang bij te houden. TikTok biedt analysetools waarmee je kunt zien welke video’s goed presteren en welke minder. Op basis van deze gegevens kun je je strategie blijven verbeteren.

Met deze stappen kun je je TikTok-content optimaliseren en een groter publiek bereiken! Vergeet niet om je zoekwoorden regelmatig te updaten, zodat je altijd relevant blijft voor nieuwe trends.

Wil je graag advies bij het vinden van de juiste zoekwoorden? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Dewi van Dijkhuizen

Net zoals haar paarden, kan Dewi jouw SEO ook laten schitteren!
Meer over Dewi

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!