Eerder schreven we al over wat deliverability is en waarom het belangrijk is, maar in deze blog helpen we je nog een stapje verder. We hebben negen tips voor je die je eventueel zelf kan uitvoeren om te voorkomen dat jouw e-mails in de spambox van je klanten belanden.
Zorg ervoor dat je domein geverifieerd is met DKIM, SPF en DMARC. Dit zijn e-mail security standards die je e-mails legitiem maken en beschermen tegen e-mailfraude. Een correcte configuratie is noodzakelijk, dus laat je domeinbeheerder helpen als je niet zeker weet hoe het moet.
Gebruik een statische branded sending domain om je e-mails te versturen. Bijvoorbeeld ‘’send.jouwdomein’’. Dit geeft je berichten een professionele uitstraling. Daarnaast verbetert het de afzender reputatie, wat het vertrouwen bij e-mailproviders verhoogd.
Geef je ontvangers de mogelijkheid om zich eenvoudig uit te schrijven. Dit vermindert de kans op spamklachten en helpt om alleen betrokken personen in je lijst te houden.
Hoge spamklachten en een groot aantal bounces kunnen je deliverability schaden. Zorg ervoor dat je deze cijfers laag houdt door regelmatig je lijst op te schonen en mails alleen naar geldige adressen te sturen.
Hoe hoger je open- en click rates, hoe beter je reputatie bij e-mailproviders. Het is belangrijk om aantrekkelijke onderwerpen te schrijven en waardevolle content te bieden die ontvangers motiveren om te openen en klikken.
Een kwalitatief hoogwaardige lijst met betrokken ontvangers is essentieel. Verzamel adressen op een ethische manier en vermijd het kopen van e-maillijsten. Zorg ook voor een goede account warming en stuur niet klakkeloos een mail naar 100.000 koude contacten.
Relevante en goed gestructureerde content verhoogt de kans dat je berichten in de inbox terechtkomen. Zorg voor een evenwichtige mix van tekst, afbeeldingen en links, en vermijd woorden of opmaak die door spamfilters kunnen worden tegengehouden.
Voldoen aan wetgeving zoals de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is niet alleen wettelijk verplicht, maar het verbetert ook je afzenderreputatie. E-mailproviders zullen je berichten eerder vertrouwen als je meegaand bent met deze regels.
Voordat je je e-mails verstuurt, is het altijd slim om ze te testen. Er zijn verschillende tools beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. Deze tools vertellen je o.a. of je verificatiestatus goed is, of je op een zwarte lijst staat, of er gebroken links in je bericht zitten en of je content geen fouten bevat. Wij gebruiken bijvoorbeeld de gratis tool mail-tester.com.
Hopelijk kun je jouw mails voortaan probleemloos in de inbox laten landen. Onthoud dat een goede deliverability niet over één nacht ijs gaat. Daarom is het opwarmen van je account zo belangrijk. Wil je graag dat een specialist dit uit handen neemt? Dat kan geregeld worden. Wij staan met veel expertise en enthousiasme voor je klaar!