Klanten beoordelen ons met een 5/5

De kracht van video en foto’s: Beelden die spreken

Onno van den Breemer
Onno van den Breemer Content creator
10 september 2024 1 min leestijd
Laatst geüpdate: 16 september, 2024

Video’s en foto’s zijn in de digitale wereld van vandaag het medium om de klant aan te spreken. De aandachtsspanne wordt steeds kleiner en de concurrentie prominenter. Door goede video- en fotografie te gebruiken kan het verhaal van een merk duidelijk worden overgebracht. Video- en fotografie helpt niet alleen met het overbrengen van een boodschap, maar ook met het behouden en het betrekken van de klant bij jouw merk. Nu is de heilige vraag: “Hoe maak ik goede content?”. Hier helpen we je bij NeoSEM graag mee. In onderstaande blog lees jij alles over het maken van krachtige content.

Het belang van foto’s

Merkidentiteit en consistentie 

Foto’s zijn een sterke manier om de merkidentiteit te versterken. Mooie foto’s van producten, diensten en medewerkers helpen om een herkenbare merkervaring te creëren. Grote bedrijven zoals Apple en Nike gebruiken goede en kwalitatieve foto’s om hun merkwaarde te laten zien en een emotionele band met hun klanten te creëren.

Vertrouwen en professionaliteit 

Goede foto’s wekken vertrouwen en laten zien dat een bedrijf professioneel is. Klanten zijn eerder geneigd om een product te kopen of een dienst te gebruiken als de visuele presentatie er goed uitziet. Foto’s van het team, duidelijke productfoto’s en foto’s van het kantoor helpen bij een goede eerste indruk en geloofwaardigheid.

Sociale media en betrokkenheid 

Op sociale media zijn beelden heel belangrijk. Posts met kwalitatieve en prikkelende foto’s zorgen voor meer betrokkenheid, waardoor het merk beter zichtbaar wordt. Door een aantrekkelijke feed te maken, kunnen bedrijven hun volgers boeien en hun bereik vergroten. Platforms zoals Instagram en Pinterest zijn perfect voor visuele content en kunnen een groot publiek bereiken.

De invloed van video op bedrijven

Hogere omzet 

Door de visuele aspecten die video biedt wordt de productervaring van de klant online verrijkt. Klanten kunnen het product in beweging zien, zien hoe het product in een omgeving past en hoe het product te gebruiken is. Doordat de klant meer gevoel krijgt met het product, zijn zij eerder bereid om een product aan te schaffen. 

Video’s kunnen door de visuele aspecten ervoor zorgen dat mensen meer producten kopen. Uit onderzoek blijkt dat consumenten eerder een product kopen als ze een video erover hebben gezien. Video’s waarin producten worden getoond, klanten vertellen over hun ervaringen of uitlegvideo’s helpen klanten om betere beslissingen te nemen, wat leidt tot meer verkoop.

Betere zoekresultaten

Video’s zijn belangrijk voor zoekmachine optimalisatie (SEO). Websites met video’s komen vaak hoger in zoekresultaten, wat leidt tot meer bezoekers. Bovendien blijven mensen langer op een site met video’s, wat ook goed is voor de zoekmachines.

Betere interne communicatie 

Video’s zijn niet alleen goed voor marketing, maar ook voor de communicatie binnen een bedrijf. Trainingsvideo’s, berichten van de CEO en presentaties helpen om de communicatie te verbeteren en zorgen voor betrokken en geïnformeerd personeel. Dit leidt tot een betere bedrijfsvoering en een sterkere bedrijfscultuur.

Tips voor succes

Professionele productie 

Het is belangrijk om te investeren in professionele fotografie en videoproductie. Hoewel smartphones prima beelden kunnen maken, bieden professionele fotografen en videografen een kwaliteit en creativiteit die moeilijk te evenaren is. Dit geldt voor productfoto’s, bedrijfsportretten en marketingvideo’s.

Consistente branding 

Zorg ervoor dat alle visuele content past bij de merkidentiteit. Gebruik dezelfde kleuren, lettertypen en stijlen in alle foto’s en video’s. Dit helpt om een herkenbaar en professioneel imago te creëren en te behouden.

Contentplanning en distributie 

Een goede contentstrategie is essentieel. Plan en maak regelmatig nieuwe content en verspreid deze via de juiste kanalen om je doelgroep te bereiken. Denk aan sociale media, de bedrijfswebsite, nieuwsbrieven en andere relevante platforms

Video- en fotografie bij NeoSEM 

In de bedrijfswereld van vandaag zijn video’s en foto’s krachtige middelen om op te vallen en succesvol te zijn. Ze helpen bij het versterken van de merkidentiteit, het verhogen van de verkoop en het verbeteren van de communicatie. Bedrijven die investeren in goede visuele content hebben een voorsprong op hun concurrenten en kunnen een diepere band met hun doelgroep creëren. Dus ga ervoor, gebruik de kracht van beelden en zie hoe je bedrijf groeit. Klinkt dit toch nog uitdagend? Bij NeoSEM helpen we je graag! Neem nu contact met ons op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Onno van den Breemer

Onno van den Breemer

Hey! mijn naam is Onno! Ik ben videograaf bij NeoSEM. Ik vind het werk als videograaf vooral leuk omdat ik
Meer over Onno

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!